Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Amsterdamse Debatbattle 2018

 

De Amsterdamse Debatbattle is al 10 jaar een traditie in de stad.

In 2018 vieren we alweer de 11e editie; De Amsterdamse Debatbattle 2.0

 

Samen met de gemeente Amsterdam willen wij de mogelijkheid onderzoeken om te groeien en zoveel mogelijk Amsterdamse basisscholen te ondersteunen in hun 'DKJL-behoefte'. Met jullie commitment kunnen we ervoor zorgen dat leren discussieren en het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen structureel plaats krijgt in het Amsterdamse onderwijs. 

 

Schrijf je je in voor deelname aan de debatbattle, dan houdt dat het volgende in:

  • Vijf masterclasses voor groep 7 van 90 minuten (periode januari tot en met  februari óf februari tot en met begin april 2018).
  • Voorronde debatbattle in de Balie (9, 10, 16, 17 of 18 april 2018).
  • Intake- en evaluatiegesprek.

Voor de 22 finalisten:

  • Meet & greet debathelden, hun ouders en de wethouder onderwijs gemeente Amsterdam (buitenschools, locatie OJZ gemeente Amsterdam, Jodenbreestraat, 25 april 16.00-17.00 uur).
  • Amsterdamse Debatbattle in Muziekgebouw aan ’t IJ (maandag 14 mei 2018).
  • Napraten met debathelden, hun ouders en DKJL (buitenschools, locatie QFactory, vrijdag 25 mei 16.00-17.00 uur).

 
Als je school met meerdere klassen meedoet is het van belang dat we de masterclasses op een dag achter elkaar kunnen plannen. Stem daarom met je collega's van de andere deelnemende klassen  alles af voordat je onderstaande informatie invult.

 

Graag willen we je vragen onderstaande informatie zo volledig- en flexibel mogelijk in te vullen. We gebruiken dit voor het inplannen van de lessenreeks (5 masterclasses achtereenvolgend in vijf weken op dezelfde dag).

We houden zoveel mogelijk rekening met de opgegeven wensen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan nemen we contact met je op.

 

We streven ernaar dat de planning van de Masterclasses half november bekend is.
Alle klassen doen mee met de voorrondes van de Amsterdamse Debatbattle in De Balie (9, 10, 16, 17 of 18 april 2018).

Elke klas wordt ingedeeld in 1 van de 10 voorrondes samen met 7 andere klassen. Uit al deze voorrondes worden in totaal 22 debathelden gekozen die doorgaan naar de finale van De Amsterdamse Debatbattle op woensdag 9 mei in Muziekgebouw Aan 't IJ.

Onderstaande informatie hebben we nodig voor het inplannen van de voorrondes van De Amsterdamse Debatbattle. 

 

We streven ernaar dat de planning van de voorrondes van De Amsterdamse Debatbattle uiterlijk begin maart bekend is.In het schooljaar 2017-2018 richten we ons specifiek op de thema’s burgerschap en mediawijsheid.  

De thema's en stellingen zijn gekozen n.a.v. de evaluatie van leerlingen en leraren die deelnamen aan de debatbattle 2017.

Uiteindelijk worden er 5 stellingen voor De Amsterdamse Debatbattle 2018 gebruikt. Graag horen we welke stelling je voorkeur heeft.

 

Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.