Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren
Bedrijven & overheid

Vaak bereiken we onze doelgroepen via het onderwijs, maar DKJL gaat breder. DKJL daagt gemeenten, scholen, bedrijven en organisaties uit om actieve, constructieve ontmoetingen te organiseren. Wij nodigen uit om het gesprek aan te gaan. DKJL prikkelt organisaties om naar kinderen en jongeren te luisteren en om hen vraagstukken voor te leggen die van invloed zijn op hun toekomst.

 

Het gesprek met een nieuwe generatie stimuleert volwassenen om naar andere oplossingen te kijken en zo toekomstbestendige, duurzame beslissingen te nemen.

 

Een team van bevlogen debatleiders, docenten, trainers en ambassadeurs faciliteren jaarlijks het gesprek met én tussen jongeren (van 6 tot 26) en volwassenen. We bereiken tienduizenden jongeren per jaar.

 

“DE NIEUWE GENERATIE WIL EEN OVERHEID, BEDRIJF & ORGANISATIE DIE GOED DOET; DIE DUURZAAM, DIVERS EN REPRESENTATIEF IS.”

 • Hoe?

  Hoe?


  PRAAT EROVER, MAAK CONTACT, DOORBREEK TABOES, BESPREEK VOOROORDELEN.
  Discussiëren Kun je Leren houdt duurzaam een oplossingsgerichte dialoog op gang en tilt het naar een hoger niveau. Wij brengen doelgroepen samen en nodigen hen uit om contact te maken en naar de wereld te kijken met steeds een andere bril. Wij nodigen uit om met oplossingen te komen en te kijken naar wat er wél kan.
   
 • Waarom?

  Waarom?


  IN TIJDEN VAN POLARISATIE GROEIT DE BEHOEFTE OM TE VERBINDEN.
  DKJL stimuleert oprecht contact en consensus. We leren om het eens te worden, óók als we het niet eens zijn. We leren deelnemers om te kijken wat de invloed is van je  opvoeding, omgeving, vrienden, familie, opleiding, werkervaring en (sociale) media op meningsvorming en vinden een gemeenschappelijke waarheid. 
   
 • Cases

  Cases


  DKJL is werkzaam in de gemeenten Alkmaar, Almere, Amsterdam, Beverwijk, Breda, Doetinchem, Groningen, Hoorn, Heemskerk, Helmond, Heusden, Leeuwarden, Loon op Zand, Midden-Groningen, Nissewaard, Ootmarsum, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Velsen, Waalwijk en Zaanstad. In Belgie, op Curaçao en in Suriname wordt met onze methode gewerkt. We bereiken steeds meer kinderen en jongeren.
   
 • Effect

  Effect


  DKJL BEWIJST HAAR EFFECTIVITEIT VOOR JONGEREN AL VIJFTIEN JAAR IN DE PRAKTIJK.
  DKJL voorziet in de behoefte van opdrachtgevers om een zeer diverse doelgroep te bereiken en te bedienen. Landelijk hebben verschillende bewindspersonen kennisgemaakt met onze programma's en het belang van DKJL onderschreven. Zij gaan met een shot energie en nieuwe ideeën terug naar kantoor.