Discussieren kun je leren.

Discussiëren

Inschrijving Noord Ontmoet 2022-2023

Stadsdeel Noord is door renovatie, nieuwbouw en de toename van het aantal kapitaalkrachtige bewoners in rap tempo veranderd. Voelen kinderen zich thuis in hun veranderende buurt? Hoe zorgen wij ervoor dat zij zich verbinden met anderen en zorgen voor elkaar? Met Noord Ontmoet maken we contact.

 

Noord Ontmoet brengt een oplossingsgerichte dialoog tussen verschillende scholen en belangrijke sleutelfiguren uit Amsterdam Noord. Jonge inwoners worden betrokken bij besluitvorming en beleid dat zich richt op inclusie en sociale cohesie in het stadsdeel.

 

In drie masterclasses werken we toe naar een bijzondere dialoogsessie. Daar nodigen we leerlingen van verschillende scholen en stadsdeelbestuurders uit om het achterste van hun tong te laten zien. We sluiten het programma af met een Meet & Greet tussen deze vertegenwoordigers van de deelnemende klassen en het dagelijks bestuur van Amsterdam Noord.

 

Voor wie?

Acht groepen 8 (of combinatiegroep) uit stadsdeel Noord. Maximaal twee klassen per school.

 

Vóór de eerste masterclass
Een video-intakegesprek van max. 30 minuten.

Oktober - november 2022
Exacte data en tijd in overleg met de planner van DKJL.

Les 1: week 24 t/m 28 oktober 2022

Les 2: week 31 oktober t/m 4 november 2022

Les 3: week 7 t/m 11 november

 

Eind november 2022
Exacte data en tijd in overleg.

  • Dialoogsessie op een externe locatie in de week van 14 t/m 18 november.
  • Meet & Greet eind november op het Stadsdeelkantoor Noord (eventueel online) voor één vertegenwoordiger per klas met Erna Berends (stadsdeel Noord)
  • Een video-evaluatiegesprek van max. 30 minuten na afloop van het programma.

Informatie school en contactpersoon
Informatie deelnemende klassen


Beschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.


                   

Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, drie masterclas(ses), een dialoogsessie, een buitenschoolse meet&greet en een evaluatiegesprek.

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.


Zet Javascript aan om dit formulier in te dienen
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.