Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Amsterdamse Debatbattle 2020

 

De Amsterdamse Debatbattle is al 12 jaar een traditie in de stad.

In 2020 vieren we alweer de 13e editie!

 

Samen met de gemeente Amsterdam willen wij de mogelijkheid onderzoeken om te groeien en zoveel mogelijk Amsterdamse basisscholen te ondersteunen in hun 'DKJL-behoefte'. Met jullie commitment kunnen we ervoor zorgen dat leren discussieren en het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen structureel plaats krijgt in het Amsterdamse onderwijs.

 

Schrijf je je in voor deelname aan de debatbattle, dan houdt dat het volgende in:

  • Vijf masterclasses voor groep 7 van 90 minuten, gepland:
    • In 1 fase: lessen in de periode januari tot en met  februari óf februari tot en met begin april 2020.
  • Voorronde debatbattle in de Balie (8, 9, 15, 16 of 17 april 2020).
  • Intake- en evaluatiegesprek.

Voor de finalisten:

  • Meet & greet debathelden, hun ouders en de wethouder onderwijs gemeente Amsterdam (eerste week mei 2020).
  • Amsterdamse Debatbattle in Muziekgebouw (vrijdag 15 mei 2020).
  • Napraten met debathelden, hun ouders en DKJL (buitenschools, locatie QFactory).Als je school met meerdere klassen meedoet is het van belang dat we de masterclasses op een dag achter elkaar kunnen plannen. Stem daarom met je collega's van de andere deelnemende klassen  alles af voordat je onderstaande informatie invult.

 

Graag willen we je vragen onderstaande informatie zo volledig- en flexibel mogelijk in te vullen. We gebruiken dit voor het inplannen van de lessenreeks (5 masterclasses zoveel mogelijk achtereenvolgend in vijf weken op dezelfde dag).

 

We houden zoveel mogelijk rekening met de opgegeven wensen. Wij merken dat het inplannen in de aangegeven periode soms lastig is, kun je beide perioden geef dit dan a.j.b. aan.

 

We streven ernaar dat de planning van de Masterclasses half november bekend is.Alle klassen doen mee met de voorrondes van de Amsterdamse Debatbattle in De Balie (8, 9, 15, 16 of 17 april 2020).

Elke klas wordt ingedeeld in 1 van de 10 voorrondes samen met 7 andere klassen. Uit al deze voorrondes worden de debathelden gekozen die doorgaan naar de finale van De Amsterdamse Debatbattle op vrijdag 15 mei in Muziekgebouw Aan 't IJ.

Onderstaande informatie hebben we nodig voor het inplannen van de voorrondes van De Amsterdamse Debatbattle. Let a.j.b. goed op wat er gevraagd wordt. We maken de planning van de voorrondes geheel o.b.v. het hieronder ingevulde. Houd rekening met de citotoetsen en of je meedoet aan de Koningsspelen.

Mocht er iets wijzigen in jullie beschikbaarheid van April, graag z.s.m. doorgeven aan margriet@discussierenkunjeleren.nl

 

We streven ernaar dat de planning van de voorrondes van De Amsterdamse Debatbattle uiterlijk begin maart bekend is.
Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevens bescherming.

Alle data en tijden in dit formulier zijn nog onder voorbehoud.


Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.