Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren

Inschrijving Love=Love ?! Alkmaar 2021-2022

Scholieren uit Alkmaar in gesprek met jonge LHBTI+’ers en lokale beleidsmakers.

 

Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) maakt met het programma ‘Love=Love?!’ LHBTI+ emancipatie bespreekbaar. Middelbare scholieren gaan met elkaar, inspirerende rolmodellen en lokale beleidsmakers in gesprek over wat liefde en relaties voor hen betekenen en hoe verschillende identiteiten vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan. 

 

Het effect van het programma is vorig jaar bewezen. Zo is "schelden met 'homo'" minder geaccepteerd en zijn leerlingen van mening dat je niet kunt veranderen op wie je verliefd wordt. Lees hier het onderzoek.

Voor wie?
Tweede en derde leerjaar vmbo, mavo en havo.

  

Het programma

Het programma bestaat uit twee masterclasses en een afsluitende dialoogsessie op school, waarbij leerlingen met bijzondere gasten uit de LHBTI+ gemeenschap en lokale beleidsmakers in gesprek gaan. 


Voor de eerste masterclass

Een video-intakegesprek van max. 30 minuten voorafgaand aan het programma.

 

Januari - vóór 14 februari 2022

Twee masterclasses per klas van elk 90 minuten.
De masterclasses worden op school verzorgd door masterclassdocenten van DKJL. Tijdens de tweede les doet een LHBTI+ peer educator zijn, haar of hen persoonlijke verhaal. Als de scholen gedwongen op afstand werken bieden wij de masterclasses digitaal aan.

De stellingen zijn:

  • Ouders mogen zich 'bemoeien' met de relaties die hun kind aangaat.
  • Schelden met homo is onschuldig.

Week van 14 februari 2022

Dialoogsessie (60 min.)
De dialoogsessie is een ontmoeting tussen vertegenwoordigers uit twee klassen van twee verschillende scholen, een rolmodel uit de LHBTI+ gemeenschap en/of lokale beleidsmaker of politicus. 

 

Na de dialoogsessie

Een video-evaluatiegesprek van max. 30 minuten na afloop van het programma.

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassen

Beschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.


                   

Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, 2 masterclasses, een dialoogsessie en een evaluatiegesprek. 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL.

 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.Zet Javascript aan om dit formulier in te dienen
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.