Discussieren kun je leren.

Discussiëren

Inschrijving Love-Love?! Beverwijk 2022-2023

Beverwijk wil een gemeente zijn waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar iedereen op straat hand-in-hand kan lopen met zijn, haar of hen geliefde. Voer jij het gesprek met jouw leerlingen over alle vormen van liefde, relaties en seksualiteit? Voelen jouw leerlingen zich veilig om op school uit de kast te komen? En (hoe) voeren zij deze gesprekken met vrienden of thuis?

 

Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) maakt met het programma ‘Love=Love?!’ Beverwijk in twee masterclasses en een dialoogsessie LHBTI+ emancipatie bespreekbaar. Het effect van het programma is bewezen. Zo is "schelden met 'homo'" minder geaccepteerd en zijn leerlingen van mening dat je niet kunt veranderen op wie je verliefd wordt. Lees hier het onderzoek.

 

Voor wie?
Tweede/derde leerjaar Castor College (havo).
Deelname is gratis. Het programma wordt aangeboden door de gemeente Beverwijk.

 

Vóór de eerste masterclass
Een video-intakegesprek van max. 30 minuten.

Schooljaar 22/23
Twee masterclasses per klas van elk 90 minuten.
De masterclasses worden op school verzorgd door DKJL-masterclassdocenten. Tijdens de tweede les doet een LHBTI+ peer educator zijn, haar of hen persoonlijke verhaal. 

De stellingen zijn: (worden nog bevestigd)

  • Ouders mogen zich 'bemoeien' met de relaties die hun kind aangaat.
  • Schelden met homo is onschuldig.

Schooljaar 22/23

Dialoogsessie op school van 60 minuten.

De dialoogsessie is een ontmoeting op school tussen vertegenwoordigers uit elke deelnemende klas, een rolmodel uit de LHBTI+ gemeenschap en lokale beleidsmakers en/of politici. DKJL verzorgt het programma met een moderator en een host. De school verzorgt hiervoor een ruimte (of het klaslokaal). Exacte datum in overleg met de school.  

 

Na de dialoogsessie
Een video-evaluatiegesprek van max. 30 minuten na afloop van het programma.

 

 

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassen

Beschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.


                   

Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, twee masterclas(ses), een dialoogsessie op school, en een evaluatiegesprek. 

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.Zet Javascript aan om dit formulier in te dienen
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.