Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Love=Love?! Purmerend 2020

Scholieren uit Purmerend in gesprek met jonge LHBTI’ers en lokale beleidsmakers

Love = Love?!

 

DKJL en de gemeente Purmerend werken samen aan een Purmerend waarin iedereen zichzelf kan zijn, wat je gender en seksuele oriëntatie ook zijn. We slaan opnieuw de handen ineen om bewustwording te stimuleren en acceptatie van lhbti-ers te verbeteren. In het teken van de Regenboogmaand nodigen DKJL en de gemeente Purmerend jouw school uit om mee te doen aan Love=Love?! 

Deelname is gratis op voorwaarde dat de klas deelneemt aan twee lessen en het debat. 


Wat gaan we doen?

Love=Love?! bestaat uit discussielessen (masterclasses) en een eigentijds (klein) debat  tussen leerlingen, inspirerende rolmodellen en lokale beleidsmakers. Het resultaat? Een bijzondere ontmoeting tussen

verschillende scholen in de gemeente Purmerend, een constructief dialoog over homofobie en communicatieve vaardigheden waar een leerling lang profijt van heeft.


Voor wie?
Tweede leerjaar vmbo en mavo. 

 

Het programma

November 2020 (week 48)

Een (telefonisch) intakegesprek van ong. 30 minuten voorafgaand aan de masterclasses.


November/december 2020 (t/m week 50)

Twee masterclasses per klas van elk 90 minuten.
Deze masterclasses worden verzorgd door DKJL-masterclassdocenten en lhbti-peereducators en in overleg met de school ingepland.

De stellingen die in de lessen aan bod komen zijn:

  • Les 1: Ouders/ verzorgers mogen zich ‘bemoeien’ met de relaties die hun kind aangaat.
  • Les 2: Als je scheldt met ‘homo’ blijven homo’s in de kast.

15 december 2020

in overleg met jullie school en in lijn met de richtlijnen van het RIVM, faciliteren we een unieke ontmoeting tussen twee scholen in P3 of een debat binnen jullie school, met bijzondere gasten en lokale beleidmakers. Indien een fysieke ontmoeting tussen scholen nog niet mogelijk is, ontmoeten scholen elkaar digitaal tijdens het programma.


Eind december 2020
Een evaluatiegesprek van 30 minuten na afloop van het programma.

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassenBeschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.
Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, masterclas(ses), een afsluitend debat, evaluatiegesprek en een buitenschoolse meet&greet voor de debatheld (en ouder/verzorger).

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.