Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Noord Ontmoet

Amsterdam Noord Ontmoet

DKJL en Stadsdeel Noord nodigen jouw school uit om mee te doen aan dit bijzondere programma.

 

Renovatie, nieuwbouw, kunst en horeca; Stadsdeel Noord is volop in ontwikkeling. Steeds meer ‘kapitaalkrachtige’ Amsterdammers kopen een huis in stadsdeel Noord. Dit zorgt soms voor een kloof tussen verschillende bewoners van het stadsdeel. Ontmoeten zij elkaar? Voelen bewoners zich nog wel verbonden met elkaar?

 

Met Noord Ontmoet faciliteren we gesprekken die bijdragen aan de sociale cohesie in de wijk. We brengen  leerlingen, leerkrachten en ouders bij elkaar die ogenschijnlijk van elkaar verschillen. Elkaar kennen en nieuwsgierig zijn naar elkaar, helpt vooroordelen te voorkomen.

 

Leerlingen van acht groepen 8 van basisscholen in Amsterdam Noord krijgen drie masterclasses aangeboden. De drie lessen gaan over diversiteit in de wijk. In de masterclasses werken we toe naar een bijzondere ontmoeting met een andere school uit stadsdeel Noord.

 

 

 

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassen


Beschikbaarheid

 

Let op! Wij vragen één beschikbaarheid voor uw school. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.

Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, masterclas(ses), ontmoeting in de DKJLArenda, evaluatiegesprek en een meet&greet voor de debatheld (en ouder/verzorger).

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.


Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.