Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Stad vm Toekomst 2020

Hoe ziet Amsterdam eruit in 2050? En wie bepaalt dat eigenlijk?

De stad Amsterdam wil in de toekomst leefbaar blijven voor jongeren. Maar is er straks nog wel plek voor jongeren in een stad die door gentrificatie en migratie snel verandert?

 

Een leefbare stad heeft beslissingen nodig op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, groen en klimaat. De gemeente Amsterdam wil jongeren betrekken bij die beslissingen en hen een stem geven bij het formuleren van de Omgevingsvisie. Gun jij jouw leerlingen de kans om wethouder Van Doorninck van advies te voorzien?

 

Deelname aan dit project is gratis.

 

Het programma

 

 • Intake- en evaluatiegesprek per video
  van om en nabij 30 minuten

 • Twee masterclasses per klas
  van 90 minuten i.v.m. de inhoudelijke opbouw van de les - in september 2020.

  •  Stelling les 1: Jongeren kunnen bepalen hoe Amsterdam er in de toekomst uit gaat zien.
  •  Stelling les 2: Als de gemeente de prioriteit legt bij duurzaamheid wordt het fijner om er te wonen.
  • Vragen als: "Tot welke inzichten ben jij gekomen in tijden van sociale afstand? En: "Wat doet corona met kansengelijkheid?" staan centraal.
 • Dialoogsessie
  60 minuten, in de week van 28 september
  in overleg met jullie school en in lijn met de richtlijnen van het RIVM, faciliteren we een unieke ontmoeting tussen twee scholen of een dialoogsessie binnen jullie school, met bijzondere gasten zoals wethouder Van Doorninck of Massih Hutak (verdedig Noord). Indien een fysieke ontmoeting tussen scholen nog niet mogelijk is, ontmoeten scholen elkaar digitaal tijdens het programma.

Er is in dit project ruimte voor maximaal 12 klassen met een maximum van 2 klassen per school.

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassenBeschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.
Het hele programma bestaat uit een intakegesprek met de masterclassdocent, twee masterclas(ses) voor de klas(sen), een afsluitende dialoogsessie voor de klas(sen), en een evaluatiegesprek met de masterclassdocent.

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL.


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.


Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.