Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren

Inschrijving dialoog Sociaal kapitaal Almere

 

Na een lang jaar in de ban is van de coronacrisis, neemt onder jongeren de bezorgdheid toe over groter wordende verschillen tussen arm en rijk. Eenzaamheid en het gebrek aan perspectief is voor veel jongeren mentaal zwaar. Hoe blijven zij mentaal gezond en weerbaar? Een krachtig netwerk helpt. Mensen kénnen en de juiste mensen weten te vinden vergroten je kansen op de arbeidsmarkt en in je verdere carrière. 

DKJL maakt met dit programma verschillende sociale dilemma’s voor mbo-studenten bespreekbaar. In twee masterclasses  gaan masterclassdocenten van DKJL met jouw studenten in gesprek over de waarde van een sterk netwerk, opgroeien in armoede en mentale weerbaarheid. Belangrijke vragen hierin zijn: “Op welke manier heeft jouw omgeving invloed op jouw toekomst? Wat levert investeren in nieuwe contacten jou op? Kom je uit je ‘bubbel’? En hoe doe je dat nu in tijden van sociale afstand?” Met de dialooglessen en de slotdialoog stimuleren wij oprecht contact, luisteren, empathie en mentale veerkracht. 

 

Voor wie? 

Studenten mbo en leerlingen praktijk onderwijs (middelbare school). Deelname is kosteloos. 

 

Wat is DKJL? 

Praat erover, maak contact, doorbreek taboes, bespreek vooroordelen. Dat is de boodschap van DKJL. Onze burgerschapsmethode is bewezen effectief. Dankzij DKJL kunnen leerlingen beter omgaan met verschillen. Wij bieden een nieuwe generatie een podium om hun stem te laten horen en volwassenen de kans om te horen wat hen beweegt. 

 

Programma
Vanaf oktober 2021 t/m schooljaar 2021-2022

 

1. Intake- en evaluatiegesprek 

Vóór de eerste masterclass

Per video met de DKJL masterclassdocent (30 min.) 

 

2. Twee masterclasses  (75 min.) 

In overleg met onze planner

Twee lessen worden verzorgd door masterclassdocenten van DKJL.

 

3. Dialoogsessie op school (60 min.)

Na de masterclasses

Ontmoeting tussen vertegenwoordigers van de deelnemende klassen en vertegenwoordigers van de gemeente Almere.

Informatie school en contactpersoon

Informatie deelnemende klas(sen) 

Deelname is gratis op voorwaarde van deelname aan alle onderdelen van het programma.

Bij inschrijving  ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

 


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Zet Javascript aan om dit formulier in te dienen
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.