Discussieren kun je leren

Discussiëren
Thérèse Zijlmans

Thérèse Zijlmans

Masterclassdocent

 

De nieuwsgierigheid prikkelen van mensen, zodat wij onszelf, de ander en de wereld steeds beter gaan zien, horen en begrijpen. Dat is waar ik elke dag voor wil staan.

 

Zodra ik in contact kwam met DKJL werd ik gegrepen door hun inspirerende missie. Want de discussie of de dialoog voeren met elkaar is een krachtig middel om meer zelfkennis te verkrijgen. 

Met veel liefde en geduld leer ik kinderen: “Een mening wordt pas echt interessant en bruikbaar als jij kunt vertellen op welke manier jij die mening hebt gevormd. Hoe weet je dit eigenlijk? Hoe komt het dat jij hiervan overtuigd bent? Wat heb jij ervaren, bemerkt, gevoeld, gezien, geproefd, gehoord of beleefd?”

 

Iedereen is anders en dat is prachtig. Als we samenwerken kunnen er wonderen ontstaan. Laat gerust aan de ander en aan de wereld zien hoe iets voor jou werkt, wat jou prikkelt, waarop jouw aandacht is gericht, waarvan jij misselijk wordt of juist warm vanbinnen. Door iets hardop uit te spreken, verras je vaak niet alleen de ander, maar ook nog eens jezelf!”