Discussieren kun je leren.

Discussiëren
Karlijn Bekkernens

Karlijn Bekkernens

Klantmanager

 

Mijn vuurdoop bij DKJL was de Amsterdamse Debatbattle 2022. Met mijn eigen ogen kon ik zien hoe kinderen open en eerlijk met elkaar in gesprek gingen ondanks de verschillen. Vanuit mijn achtergrond in de sociologie weet ik goed hoe verschillende meningen en werkelijkheden soms voor polarisatie kunnen zorgen. 

DKJL speelt hier op in door kinderen en jongeren te helpen hun mening op een constructieve manier vorm te geven, deze respectvol te uiten, op elkaar te reageren en vooral ook naar de ander te luisteren. Op deze manier kan discussiëren ons dichter bij elkaar brengen en verschillen minder eng maken. Ik denk dat onze maatschappij gebaat is bij DKJL omdat DKJL een veilige omgeving creëert waar ruimte is
voor oprechte nieuwsgierigheid en waarbij de ander begrijpen minstens even belangrijk is als zelf begrepen worden. 
Ik vind het daarnaast ook erg tof dat kinderen en jongeren uit hun schulp kruipen en meer zelfvertrouwen krijgen door de lessen. Daarom ga ik als klantmanager met zoveel mogelijk scholen in gesprek om er gezamenlijk voor te zorgen dat kinderen en jongeren het podium krijgen dat zij verdienen om hun stem te laten horen!