Discussieren kun je leren

Discussiëren
Amsterdammertje van het Jaar

Amsterdammertje van het Jaar

Het 'Amsterdammertje van het Jaar' inspireert leeftijdsgenoten én volwassenen om iets voor een ander te doen, zonder dat daar iets tegenover staat. Discussiëren Kun Je Leren en Stichting Stadmakertjes geven in samenwerking met Rabobank Amsterdam, Het Parool en AT5 met deze verkiezing vorm aan burgerschap in het onderwijs. DKJL geeft al 5 jaar op rij lessen in het kader van deze verkiezing op tientallen Amsterdamse basisscholen.

 • Amsterdammertje van het Jaar

  Amsterdammertje van het Jaar


  De zoektocht naar het Amsterdammertje van het Jaar 2018 is van start gegaan!
   
  DKJL zoekt jonge helden van 8 t/m 18 jaar die in 2018 iets voor een ander hebben betekend, op wat voor manier dan ook. De verkiezing laat zien dat iedereen, hoe jong hij of zij ook is, iets positiefs kan bijdragen.
 • De lessen

  De lessen


  DKJL ontwikkelt op verzoek nieuw lesmateriaal om de mondelinge taal te versterken en actuele onderwerpen bespreekbaar te maken. Zo werken wij in opdracht van onder andere de gemeente Amsterdam, de gemeente Hoorn, de gemeente Groningen, de gemeente Purmerend en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook Cinekid, de Krakeling, de Balie, stichting Innovatief Onderwijs Nederland (ION) en de Stadsschouwburg zijn partners van DKJL.