Discussieren kun je leren

Discussiëren
Stedelijke debatbattle

Stedelijke debatbattle

Sinds 2008 organiseert DKJL met steun van de gemeente Amsterdam de Amsterdamse Debatbattle. Een uniek evenement dat leerlingen van groep 7 een podium biedt om hun mening te uiten over maatschappelijk relevante onderwerpen. De debatbattle is voor volwassenen dé kans om te horen wat kinderen beweegt. Ieder jaar staat een ander thema centraal. 

De debatbattle is de plek waar leerlingen écht contact maken en met elkaar in gesprek gaan. Na eens reeks van masterclasses op school brengen de leerlingen het geleerde in de praktijk. De afgelopen jaren hebben we duizenden scholieren en mbo studenten bereikt met dit unieke programma.

 

De stedelijke debatbattle is een eigentijdse aanpak die bijdraagt aan de mondelinge taalvaardigheid, meningsvorming en burgerschap van leerlingen basisonderwijs. De grote belangstelling van scholen toont aan dat ook zij de meerwaarde van dit programma zien. De stedelijke debatbattle is levensecht leren. We bieden kinderen een unieke ervaring die ze waarschijnlijk niet meer gaan vergeten.


Interesse in een debatbattle in jouw gemeente? Neem contact met ons op.
 • Amsterdamse Debatbattle 2020

  Amsterdamse Debatbattle 2020


  In 2020 kozen wij met de debathelden van 2019 het thema: ‘UIT JE BUBBEL!’. 
  'Uit je bubbel' staat voor: 'uit je comfortzone'; daar waar je je veilig voelt. We nodigden 1900 Amsterdamse basisschoolleerlingen uit: "Doe iets wat je nog nooit hebt gedaan. Ontmoet elkaar." Corona beperkte ons in ons fysieke en sociale contact. Daarom deden we het anders dan anders: zonder publiek, met livestream. En ook zo was het een feest.
   
 • Amsterdamse Debatbattle 2019

  Amsterdamse Debatbattle 2019


  Discussiëren Kun Je Leren organiseerde met subsidie van de gemeente Amsterdam alweer voor de twaalfde keer de Amsterdamse Debatbattle (ADB). Het thema van 2019 was gekozen door de debathelden die deelnamen aan het debat vorig jaar: WEES WERELDWIJS! 
   
 • Amsterdamse Debatbattle 2018

  Amsterdamse Debatbattle 2018


   
  In totaal deden maar liefst 1800 leerlingen van 55 Amsterdamse basisscholen mee aan de 11e editie van de Amsterdamse Debatbattle. In vijf masterclasses werden de leerlingen klaargestoomd voor de voorrondes in de Balie (9, 10,16, 17 en 18 april 2018), waarbij per voorronde drie debathelden werden gekozen. Deze leerlingen mochten hun klas vertegenwoordigen tijdens de grote finale.
 • Amsterdamse Debatbattle 2017

  Amsterdamse Debatbattle 2017


  MEGA FISSA
   
  De Amsterdamse Debatbattle bestaat 10 jaar en daar zijn we supertrots op. Voor de 10e editie met als thema: "Trippel X Megafissa" haalden we daarom alles uit de kast. Geen onderwerp werd geschuwd! Vanaf januari 2017 werd in 60 groepen 7 volop gediscussieerd over diversiteit, discriminatie, gedeelde geschiedenis, vluchtelingen en armoede.