Discussieren kun je leren

Discussiëren
Stedelijke debatbattle

Stedelijke debatbattle

Sinds 2008 organiseert DKJL met steun van de gemeente Amsterdamde Amsterdamse Debatbattle . Een uniek evenement dat leerlingen van groep 7 een podium biedt om hun mening te uiten over maatschappelijk relevante onderwerpen. De debatbattle is voor volwassenen dé kans om te horen wat kinderen beweegt. Ieder jaar staat een ander thema centraal. 

De debatbattle is de plek waar leerlingen écht met elkaar in gesprek gaan en hun discussievaardigheden na eens reeks van vijf masterclasses bij hen op school direct in de praktijk kunnen brengen. De afgelopen jaren hebben we duizenden scholieren bereikt met onze lessen discussiëren.

 

De gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat kinderen zich optimaal ontwikkelen. De debatbattle van DKJL is een eigentijdse aanpak die bijdraagt aan de mondelinge taalvaardigheid, meningsvorming en burgerschap van kinderen. De grote belangstelling van scholen toont aan dat ook zij de meerwaarde van dit programma zien.


Ook andere gemeenten buiten Amsterdam kiezen steeds vaker voor een stedelijke debatbattle. Wil jij ook een debatbattle in jouw stad of gemeente? Wij bieden programma's op maat, in overeenstemming met jullie wens voor thema en grootte. Kijk hieronder voor overzicht van eerdere debatten of neem contact met ons op.
 • Amsterdamse Debatbattle 2020

  Amsterdamse Debatbattle 2020


  Dit jaar kozen wij het thema: ‘Uit je bubbel!’.
   
  ‘Uit je bubbel’ is beeldspraak. Wij bedoelen ermee: “Stap uit je comfortzone; daar waar je je veilig voelt. Ga met DKJL de uitdaging aan. Doe iets wat je nog nooit hebt gedaan. Ontmoet mensen die je anders nooit zult spreken.” Wij zorgen voor een onvergetelijke ervaring tijdens de Amsterdamse Debatbattle. In 2020 is het tijd voor alweer de dertiende editie.
 • Amsterdamse Debatbattle 2019

  Amsterdamse Debatbattle 2019


  Discussiëren Kun Je Leren organiseerde met subsidie van de gemeente Amsterdam alweer voor de twaalfde keer de Amsterdamse Debatbattle (ADB). Het thema van 2019 was gekozen door de debathelden die deelnamen aan het debat vorig jaar: WEES WERELDWIJS! 
   
 • Amsterdamse Debatbattle 2018

  Amsterdamse Debatbattle 2018


   
  In totaal deden maar liefst 1800 leerlingen van 55 Amsterdamse basisscholen mee aan de 11e editie van de Amsterdamse Debatbattle. In vijf masterclasses werden de leerlingen klaargestoomd voor de voorrondes in de Balie (9, 10,16, 17 en 18 april 2018), waarbij per voorronde drie debathelden werden gekozen. Deze leerlingen mochten hun klas vertegenwoordigen tijdens de grote finale.
 • Amsterdamse Debatbattle 2017

  Amsterdamse Debatbattle 2017


  MEGA FISSA
   
  De Amsterdamse Debatbattle bestaat 10 jaar en daar zijn we supertrots op. Voor de 10e editie met als thema: "Trippel X Megafissa" haalden we daarom alles uit de kast. Geen onderwerp werd geschuwd! Vanaf januari 2017 werd in 60 groepen 7 volop gediscussieerd over diversiteit, discriminatie, gedeelde geschiedenis, vluchtelingen en armoede.