Discussieren kun je leren

Discussiëren

Amsterdamse Debatbattle 2012

Hebben, hebben, hebben.

Op donderdag 21 juni 2012 vond alweer de 5e Amsterdamse Debatbattle plaats in TrouwAmsterdam. Twintig leerlingen streden om de titel 'Debatheld 2012'. Zij discussieerden overtuigend over het thema 'hebben, hebben, hebben' en namen weloverwogen hun standpunten in.  

Dankzij het 350 koppige publiek, een professionele jury en verrassende acts, was de Debatbattle 2012 een daverend succes. Via deze weg willen we alle deelnemers bedanken voor weer een prachtig slotevenement.

 

IMG_8628 IMG_8610

 

Louis van de 2e Openluchtschool is de debatheld 2012! Anass van de El Amien en Lewis van de Merkelbachschool waren de nummers twee en drie. Gefeliciteerd! 

 

 

Je wordt niet zomaar debatheld...

 

De deelnemende leerlingen van twintig basisscholen werden op de debatbattle klaargestoomd met een reeks discussielessen. In de masterclasses werd gediscussieërd over onder andere zakgeld, de consumptie-maatschappij, supermarktrages, carriere maken, ambities en kansen op de arbeidsmarkt. In elke klas werden één of twee leerlingen gekozen om hun klas op de debatbattle te vertegenwoordigen en de discussie met andere Amsterdamse leerlingen aan te gaan.