Discussieren kun je leren

Discussiëren
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

 

DKJL is al 10 jaar een begrip in Amsterdam en breidt zich als een olievlek uit over Nederland. Nijmegen, Oss, Purmerend, Hoorn, Zaandam, Groningen, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Schoonhoven en Rotterdam volgden. Dit is mogelijk dankzij een team van bevlogen docenten, ambassadeurs, professionals, bestuur, onderwijskundige en initiatiefnemer Chantal Deken én vele scholen die al jaren enthousiast deelnemen aan onze projecten.

 

Samenwerkingspartners van DKJL zijn: Rabobank, ministerie SZW & OCW, Cinekid, verschillende gemeentes, de Balie, de Stadsschouwburg, Amsterdam Museum, KPN, NCRV, IDTV, Appel arts centre, De Krakeling, Blink Educatie, COC, Stichting art 1., stichting Stadmakertjes en stichting Innovatief Onderwijs Nederland.

 

DKJL maakt onderdeel uit van Plot 26 (Blink Educatie) een nieuwe digitale lesmethode waarin wordt gewerkt met spannende verhalen.

 

DKJL heeft sinds 1 januari 2014 een ANBI-status.

Ons jaarverslag en de jaarrekening 2014 vindt u hier.

Ons jaarverslag en de jaarrekening 2015 vindt u hier.

Ons jaarverslag en de jaarrekening 2016 vindt u hier.

 

Ben jij onze opdrachtgever of doe je mee aan een van onze projecten? De algemene voorwaarden vind je hier.

 

 • DKJL PUBERBOARD

  DKJL PUBERBOARD


  DKJL droomt van een wereld waarin kinderen en jongeren worden beschouwd als interessante en gelijkwaardige gesprekspartners voor volwassenen. Wij geloven dat kinderen het recht hebben om gehoord te worden. We willen onze opdrachtgevers bewustmaken van het belang om kinderen en jongeren actief te betrekken bij vraagstukken die van invloed zijn op hun toekomst. Kinderen weten nu wat later nodig is, zijn scherp in hun observaties en zonder waardeoordeel.
 • ONZE MEDEWERKERS

  ONZE MEDEWERKERS


  Alle docenten van DKJL hebben ervaring in het onderwijs en zijn HBO of universitair geschoold. Door regelmatige training en bijscholing door Chantal Deken, zelf onderwijskundige, taalspecialist en tot voor kort leerkracht in Amsterdam, is de kwaliteit van ons aanbod gewaarborgd.
 • HET BESTUUR

  HET BESTUUR


  DKJL wordt bestuurd door een team van betrokken professionals met brede ervaring uit diverse hoeken; van werkend in het bedrijfsleven tot aan maatschappelijke organisaties.
 • ONZE AMBASSADEURS

  ONZE AMBASSADEURS


  DKJL heeft een aantal ambassadeurs van het eerste uur die ons jaar na jaar blijven supporten met hun enthousiasme als jurylid, presentator tijdens de debatbattles. En daar zijn wij trots op! 
 • DKJL SCHOLEN

  DKJL SCHOLEN


  Een aantal scholen heeft DKJL opgenomen in het curriculum en werken al jaren met ons lesprogramma. We zijn hen dankbaar voor hun enthousiasme!
   
 • ONZE SAMENWERKINGSPARTNERS

  ONZE SAMENWERKINGSPARTNERS


  Samen bereik je meer. Daarom werkt Stichting Discussiëren Kun Je Leren samen met een aantal samenwerkingspartners om haar doelen te bereiken. Wij stellen ze graag even voor!