Discussieren kun je leren

Discussiëren
Dominique Borm

Dominique Borm

Docent DKJL

 

"Er zijn teveel onderwerpen in onze maatschappij waar we niet graag over praten, oftewel taboe onderwerpen. Seksualiteit, mentale gezondheid en geldzaken, zijn enkele voorbeelden. Terwijl het juist zo waardevol is om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Zeker in tijden van toenemende polarisatie wordt het steeds belangrijker om open met elkaar in gesprek te gaan, maar vooral om naar elkaar te luisteren. Zo creëer je meer empathie en begrip voor elkaar.

 

Na mijn studie maatschappelijk werk en dienstverlening was ik erg zoekende naar een geschikte uitdaging. Ik heb verschillende dingen geprobeerd en heb al ervaring op mogen doen als jongerenwerker, projectmedewerker en trainer. 

Vooral van het geven van trainingen krijg ik energie. Elke training weer raak ik geïnspireerd door jongeren en zetten zij mij continu aan het denken. Dialogen aangaan met jongeren en hen een stem geven in het maatschappelijk debat, daar krijg ik echt een glimlach van op mijn gezicht. Bij DKJL krijgen jongeren echt de kans om hun stem te laten horen en te werken aan hun ontwikkeling."