Discussieren kun je leren

Discussiëren
Corona

Corona

Het zijn uitzonderlijke tijden waarin een groot beroep wordt gedaan onze flexibiliteit en creativiteit. Na de persconferentie van 14 oktober 2020 neemt DKJL een standpunt in voor de masterclasses en bijeenkomsten tot 1 januari 2021. Op deze manier willen we helderheid creëren voor de scholen, onze opdrachtgevers, samenwerkingspartners, debathelden en hun ouders/ voogd.

In tijden van sociale afstand groeit de behoefte naar écht contact. We willen hieraan gehoor geven en kinderen en jongeren niet teleurstellen. Daarom zetten we volledig in op het laten doorgaan van de geplande activiteiten op een manier die past bij de overheidsmaatregelen.

 

Masterclasses

  • Masterclassdocenten dragen een mondkapje totdat zij in de klassen zijn. De masterclassdocent tekent in het lokaal een 'coronabubbel' met krijt of tape op de grond, zodat de fysieke afstand van 1,5 meter zichtbaar wordt, of gebruikt een 'spatscherm'. Leerlingen blijven (anders dan je van ons gewend bent) gedurende de les op hun plaats zitten of staan en bewegen zich zo min mogelijk door het lokaal. 
  • Masterclassdocenten met klachten blijven uiteraard thuis. De les wordt indien mogelijk verplaatst naar een ander moment, of de masterclass wordt aan een collegagedragen. Indien wordt overgedragen kan de les doorgaan volgens het oorspronkelijk rooster.
  • Lukt het verplaatsen niet? Onze planner Femke neemt in dat geval contact op met de school. Zij zal er alles aan doen om in overleg tot een nieuw rooster te komen.

 

Geplande bijeenkomsten

  • Samen met de scholen, onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners zetten we voor de volle 100% in op het laten doorgaan van alle geplande activiteiten. Met iedere geldende maatregel houden we rekening. 
  • We trekken een duidelijke lijn en nemen het zekere voor het onzekere. Tot 1 januari 2021 plannen we uitsluitend bijeenkomsten waarbij maximaal 30 personen samenkomen; geen uitzondering op leeftijd; ongeacht een mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen. Debatten/ -battles vinden plaats zonder publiek, met eventueel livestream of video-opnamen. We organiseren besloten dialoogsessies met bijzondere gasten, of eindigen onze reeks masterclasses in gesprek met een andere klas d.m.v. videobellen. De kwaliteit van de ontmoeting is het uitgangspunt. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de uitkomsten van de gesprekken voor een grote groep te zien, te horen en eventueel deelbaar zijn. 
  • Tijdens video-opnames van onze bijeenkomsten zijn dit de afspraken. Geluidsopnames zijn anoniem.

 

De opdrachtgever of deelnemende school annuleert 

  • We vragen om jullie begrip en geduld in zaken die door de omstandigheden per dag kunnen veranderen.
  • We vertrouwen op onze samenwerking en wijzen je vriendelijk op de algemene voorwaarden. Graag blijven wij in gesprek.

 

Tijdens de eerste golf ontwikkelden we DKJL voor thuis. Hier vind je korte video-instructies:

Dure spullen horen niet in het bezit te zijn van kleine kinderen.

Ouders kunnen voorkomen dat hun kind dingen doet die verboden zijn.

Om uit je bubbel te komen moeten alle scholen gemengd zijn.

Mensen denken teveel aan 'ik' en te weinig aan de wereld.

 

Hier vind je de online argumentatieschema's:

Voor po

Voor vo/ mbo

 

BLIJF GEZOND!