Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren
Puberboard

Puberboard

"Volwassenen denken vierkant, wij denken rond.”

 

Als overheid, bedrijf of maatschappelijke organisatie ben je altijd in beweging. Maar de jeugd is sneller, schakelt sneller. 

 

Volwassenen kunnen veel leren van de jeugd. Andersom dragen volwassenen de verantwoordelijkheid om de jeugd te begeleiden op hun weg naar volwassenheid, want ‘it takes a village to raise a child’. Een gelijkwaardige dialoog is nodig. Niet incidenteel, maar structureel.


DKJL biedt organisaties de kans om de talenten van de toekomst te ontmoeten en zich aan hen te verbinden. Samen met jouw organisatie bezorgen we jongeren een ervaring die ze nooit meer vergeten. Een ervaring waarbij ze talenten ontdekken en ontplooien én tegelijkertijd impact maken. Puberboard is het nieuwe programma van DKJL.

 

“Juist nu is het belangrijk om te praten over wat er in de hoofden van de jeugd omgaat. Hoe komen zij uit de crisis? Hoe houden we contact in tijden van sociale afstand? Wat hebben zij nodig? Laten we het erover hebben.”

 

Wat is Puberboard?

DKJL faciliteert met Puberboard unieke ontmoetingen tussen  bedrijven, overheid, maatschappelijke organisaties en jongeren. Puberboard helpt organisaties om beter te weten wat de generatie van morgen raakt en te vertalen naar DOEN. We brengen de wens van de jeugd om meer inspraak te krijgen in vervulling en betrekken ze direct bij besluitvorming en beleid. Met Puberboard vindt structureel en duurzaam een oplossingsgerichte, gelijkwaardige en inclusieve de dialoog plaats met een generatie die in de toekomst het beleid bepaalt en het béter moet doen. Puberboard functioneert als een Raad van Advies en formuleert toekomstbestendige adviezen op macro- en microniveau die aansluit bij de vraag van onze partner.

 

Praktisch over puberboard

Puberboard bestaat uit minimaal vier vergaderingen per jaar van 1,5 uur. Tijdens de vergaderingen gaan managers in gesprek met twaalf jongeren die zijn geselecteerd door DKJL. DKJL helpt de jongeren bij het vinden en uitvoeren van een relevante ‘challenge’ conform de taak en de missie van onze partner. DKJL begeleidt de jongeren bij het uitvoer, faciliteert en modereert de vergaderingen en breng de opbrengsten in beeld.

 

Voorbeeld jongerenflyer.