Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Week van de Mensenrechten 2018 - VO

In tijden waarin volwassenen het maar niet eens met elkaar lijken te worden en het maatschappelijk debat verhardt en polariseert, is het des te belangrijker dat kinderen en jongeren het contact met elkaar niet verliezen. Tijdens de Week van de Mensenrechten wordt de ontmoeting tussen een breed scala aan scholen gefaciliteerd. 

Na de succesvolle eerste editie van De Week van de Mensenrechten 2017 in de gemeenten Purmerend, Zaanstad en Amsterdam, slaan DKJL en Stichting art.1 opnieuw de handen ineen. De insteek van het project blijft hetzelfde; de aanpak is op een aantal punten inhoudelijk uitgediept.

 

Met veel plezier nodigen wij klassen van het tweede leerjaar VMBO en HAVO uit de gemeenten Purmerend, Zaanstad, Alkmaar en Amsterdam uit om zich in te schrijven voor deelname aan de Week van de Mensenrechten. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Er is ruimte voor 8 klassen per gemeente om mee te doen.

 

Het programma 

Het programma van de Week van de Mensenrechten bestaat uit twee masterclasses Mensenrechten en een einddebat per gemeente. 

 

Je kunt rekening houden met de volgende planning (wijzigingen onder voorbehoud):

  • Week 47/48 – Intakegesprek
  • Week 47-50 - Twee masterclasses Week van de Mensenrechten 
  • Week van 10 december: Debat Week van de Mensenrechten (data en tijden volgen)
  • Week 51 - Week 2 - Evaluatiegesprek      

       

Let op! Wil jouw school met meerdere klassen deelnemen? Stem dan de voorkeursdagen en tijdstippen af met jouw deelnemende collega's. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen. 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevens bescherming.

Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.