De geschiedenis kan je helpen om de wereld van nu beter te begrijpen. Het leert je waar trots, vreugde, maar ook angst, onzekerheid en pijn vandaan komen. Een (paar) uur geschiedenisles per week is niet genoeg om de wereld van nu beter te begrijpen. Want welke geschiedenis is van ons allemaal? En wat betekent onze kennis anno 2021? Nederland wil een land zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en gelijke kansen heeft. Om dit te bereiken hebben we de jeugd hard nodig. Zij kunnen verhalen delen en zo geschiedenis schrijven.
Voelen jouw leerlingen zich op school veilig om te zeggen wat ze denken? Voer jij het gesprek met jouw leerlingen over systemen van onderdrukking en uitsluiting zoals discriminatie en racisme? En (hoe) voeren zij deze gesprekken met vrienden of thuis?
Voor wie?
We zoeken basisschoolklassen groep 7 en 8 uit het hele land.
Intakegesprek (30 min.)
voor de meivakantie of de eerste masterclass
In overleg met onze planner. Per video met de DKJL-masterclassdocent.
Twee online dialooglessen (90 min.) voor PO
Week 19 en 20: 10 t/m 23 mei 2021
In overleg met onze planner.
Twee online dialooglessen van ieder 90 min. verzorgd door masterclassdocenten van DKJL. Ook als de leerlingen naar school gaan organiseren wij deze les via video. Omdat wij werken op afstand heeft de leerkracht in het basisonderwijs een actieve rol tijdens de les.
Online slotdialoog (75 min.)
Week 20 en 21: 17 t/m 28 mei 2021
De dialoogsessie is een digitale ontmoeting tussen leerlingen van twee scholen uit verschillende provincies en een expert slavernijverleden. Opbrengsten worden gebundeld in een visual story en gedeeld met het Adviescollege dialooggroep slavernijverleden.
Het hele programma bestaat uit een kort intakegesprek, twee dialoogles(sen), een buitenschoolse slotdialoog voor vijf leerlingen per klas en een evaluatiegesprek.
Deelname is gratis op voorwaarde dat je akkoord gaat met deelname aan alle programmaonderdelen.
Voor informatie over eventuele annuleringskosten verwijzen wij naar de algemene voorwaarden.