Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren

Inschrijving nationale dialoog Slavernijverleden VO/MBO

De geschiedenis kan je helpen om de wereld van nu beter te begrijpen. Het leert je waar trots, vreugde, maar ook angst, onzekerheid en pijn vandaan komen. Een (paar) uur geschiedenisles per week is niet genoeg om de wereld van nu beter te begrijpen. Want welke geschiedenis is van ons allemaal? En wat betekent onze kennis anno 2021? Nederland wil een land zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en gelijke kansen heeft. Om dit te bereiken hebben we de jeugd hard nodig. Zij kunnen verhalen delen en zo geschiedenis schrijven.

 

Voelen jouw leerlingen/ studenten zich op school veilig om te zeggen wat ze denken? Voer jij het gesprek met hen over systemen van onderdrukking en uitsluiting zoals racisme? En (hoe) voeren zij dit gesprek met vrienden of thuis?

 

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor leerjaar 1, 2 en 3 (havo/vwo) van voortgezet onderwijs en leerjaar één en twee van mbo's uit het hele land.

 

Één online dialoogles (75 min.) 

10 t/m 23 mei 2021 In overleg met onze planner.

 

Verzorgd door masterclassdocenten van DKJL. Ook als de leerlingen/ studenten naar school gaan organiseren wij deze les via video. Omdat wij werken op afstand heeft de docent een actieve rol tijdens de les. 

 

Online slotdialoog (75 min.)  

17 t/m 28 mei 2021

De slotdialoog is een digitale ontmoeting tussen leerlingen/ studenten van twee scholen/ mbo opleidingen uit verschillende provincies en een expert slavernijverleden.

 

Informatie school en contactpersoon





Informatie deelnemende klas









Het programma bestaat uit één online dialoogles en een online slotdialoog (buitenschools) voor vijf leerlingen/ studenten per klas. 

 

Deelname is gratis op voorwaarde van deelname aan alle onderdelen van het programma.

Bij inschrijving  ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

 


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. 



Zet Javascript aan om dit formulier in te dienen
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.