Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving dialoog Slavernijverleden student HBO/WO

De geschiedenis kan je helpen om de wereld van nu beter te begrijpen. Maar wat weet jij? Welke boeken heb je gelezen, welke landen heb je bezocht en welke films heb je gezien? Welke geschiedenis is van ons allemaal? En wat betekent ons verleden anno 2021? Nederland wil een land zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en gelijke kansen heeft. Om dit te bereiken hebben we jullie hard nodig! Jullie kunnen verhalen delen en zo geschiedenis schrijven. 

 

Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) maakt met dit programma het slavernijverleden en de uitwerking in het heden bespreekbaar. We organiseren een online slotdialoog voor studenten die geen blad voor de mond nemen. DKJL nodigt uit tot wederkerigheid en empathie en om aanbevelingen te doen voor het Adviescollege dialooggroep slavernijverleden. Met deze dialoog krijgen jullie de kans om het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te adviseren en zo te beïnvloeden in beleid.

 

Voor wie?

We zoeken studenten hbo en wo van diverse studies uit het hele land. Er is slechts plek voor 24 studenten. De volgorde van aanmelding telt voor de inschrijving.


Let op: deze dialoog wordt gefilmd voor intern gebruik en verslaglegging. Bij inschrijving vragen we om jouw toestemming voor deze opname.

 


Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.