Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving "Oost Ontmoet"

Stichting Discussiëren Kun Je Leren en stadsdeel Oost (gemeente Amsterdam) hebben in het schooljaar 2018-2019 het programma Mensenrechten in mijn wijk verzorgd op basisscholen. Na dit succesvolle programma slaan stadsdeel Oost en DKJL de handen weer ineen voor een nieuw debat: Oost Ontmoet

 

Met het programma van Discussiëren Kun Je Leren – Oost Ontmoet voeren wij het gesprek over diversiteit en een inclusieve stad op klassen-, wijk- en stadsdeelniveau. Het project sluiten wij af met een debatbattle in de Q-Factory met onder andere stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter.

 

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Vier masterclasses (90 min.) voor tien groepen 8 - deze vinden plaats vanaf 7 oktober 2019
  2. Meet&greet met de debathelden, hun ouders/voogd en de stadsdeelvoorzitter - buitenschools op 21 november van 16:00 tot 17:00
  3. Debatbattle in de Q-Factory - op 28 november van 10:15 tot 12:15

Optioneel aanvullend is een mini debat/dialoogsessie tussen twee klassen: 'Oost ontmoet op school'. Hier gaan deelnemende leerlingen van twee scholen op één van die twee scholen met elkaar in dialoog over stelling vier in de reeks. 

 

De stellingen zijn: 

Les 1: Op mijn school kan ik zijn wie ik ben. 

Les 2: Kinderen die in armoede opgroeien, hebben extra hulp nodig op school. 

Les 3: Een leraar mag zijn politieke voorkeur bespreken met leerlingen. 

Les 4: Het is belangrijk dat kinderen met verschillende geloven en culturen elkaar op school ontmoeten.

 

Deelnemen aan dit project? Schrijf je snel in via dit formulier!Scholen die deelnamen aan de pilot vorig jaar gaven aan dat tijdens het debat te weinig tijd is voor verdieping. Zij hebben behoefte aan een laagdrempelige ontmoeting op school. 
Let op! Wil jouw school met meerdere klassen deelnemen? Stem dan de voorkeursdagen en tijdstippen af met jouw deelnemende collega's. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen. Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevens bescherming.

Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.