Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving "Oost Ontmoet"

Stichting Discussiëren Kun Je Leren en stadsdeel Oost hebben in het schooljaar 2018-2019 het programma Mensenrechten in mijn wijk verzorgd op vijf basisscholen. Na dit succesvolle debat slaan stadsdeel Oost en DKJL de handen weer ineen voor een nieuw debat in Amsterdam Oost: Oost Ontmoet

 

Met het programma van Discussiëren Kun Je Leren – Oost Ontmoet voeren wij het gesprek over diversiteit en een inclusieve stad op klassen-, wijk- en stadsdeelniveau. Het project sluiten wij af met een debatbattle in de Q-Factory met onder andere stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter en wethouder Rutger Groot Wassink.

 

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Vier masterclasses (90 min.) voor 10 groepen 8 uit stadsdeel Oost - deze vinden plaats vanaf 7 oktober 2019
  2. Meet&greet met de ouders en de stadsdeelvoorzitter - voorafgaand aan het debat buitenschools op 21 november van 16:00 tot 17:00
  3. Debatbattle in de Q-Factory - 28 of 29 november 2019 van 10:15 tot 12:15

Optioneel aanvullend is een mini debat/dialoogsessie tussen twee klassen: 'Oost ontmoet op school'. Hier gaan deelnemende leerlingen van twee scholen op één van die twee scholen met elkaar in dialoog over onder andere veiligheid, diversiteit en inclusiviteit in de wijk. 

 

Deelnemen aan dit project? Schrijf je snel in via dit formulier!Scholen die deelnamen aan de pilot vorig jaar gaven aan dat tijdens het debat te weinig tijd is voor verdieping. Zij hebben behoefte aan een laagdrempelige ontmoeting op school. 
Let op! Wil jouw school met meerdere klassen deelnemen? Stem dan de voorkeursdagen en tijdstippen af met jouw deelnemende collega's. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen. Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevens bescherming.

Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.