Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren
Docententraining

Docententraining

Wil je weten hoe je op een laagdrempelige manier maatschappelijke thema's in de klas bespreekbaar maakt? Wil jij zelf lessen verzorgen aan de hand van het DKJL Lespakket? Of wil je inzetten op het versterken van de mondelinge taal en burgerschap van leerlingen? Wij verzorgen een training voor basisschoolleraren en docenten van voortgezet onderwijs en mbo. Ook bieden we trainingen en korte motiverende workshops en trainingen op maat.

De training heeft een actief karakter en bestaat uit een trainingsdag en één of meerdere terugkomdagen. Onze trainers laten je zelf ervaren, nemen het lesmateriaal door, bieden inzicht in de leerlijnen en didactische structuren, tonen videomateriaal en geven praktische tips. Ook doe je inspiratie op voor je eigen DKJL-les die aansluit op het thema dat jij bespreekbaar wil maken.

 

De training vindt plaats op de schoollocatie, op een locatie naar wens of het DKJL-kantoor in de Q Factory in Amsterdam Oost.

 

Inhoud van de training voor docenten

  • Je bent bekend met de DKJL didactiek en de structuur van het Lespakket.
  • Je hebt kennis van burgerschapsvaardigheden, de referentieniveaus mondelinge taal en de DKJL leerlijn.
  • Je bent in staat om niveaus van mondeling taalgebruik te signaleren.
  • Je kunt mondelinge interactie en burgerschap stimuleren en meningsvorming realiseren bij leerlingen.
  • Je bent bekend met verschillende DKJL werkvormen waarmee jouw doelstellingen kunnen worden bereikt.
  • Je ontwikkelt vaardigheden als coach en gespreksleider volgens de kijkwijzer leerkrachtvaardigheden van DKJL.
  • Indien gewenst doe je ideeën op voor je eigen DKJL lessen in de praktijk.

 

Studiebelasting

In het totaal ben je 30 uur bezig met de training. De meerdaagse training behelst 12 tot 16 uur. Daarnaast zijn er minimaal drie DKJL-lessen in de praktijk. Dit is exclusief voorbereidingstijd en de voorbereiding van het lespakket.

 

Voor wie?

Leraren primair onderwijs en voortgezet onderwijs of mbo.

 

Praktische informatie

We verwachten dat de deelnemers tussen de eerste en tweede trainingsdag het theoretisch gedeelte uit het Lespakket hebben gelezen en drie lessen uit het Lespakket hebben verzorgd.

 

We nemen geen gecertificeerde examens af.

 

Meer weten?

Meer weten? Neem contact met Tessa van Velzen op (tessa@discussierenkunjeleren.nl, 0207371395) of vraag hier een vrijblijvende offerte aan.