Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren
Programma's

Programma's

Elk jaar vragen we aan tienduizend kinderen en jongeren: "Waar wil je over discussiëren?" Zo signaleren wij trends. Steeds vaker worden we gevraagd om het gesprek te organiseren over racisme en kansengelijkheid. Maar ook duurzaamheid en mentale weerbaarheid zijn belangrijke thema's. In tijden van de coronacrisis gaat het uiteraard over onze gezondheid, maar ook over financiele verantwoordelijkheid, armoede en eenzaamheid.

 

 • Basisonderwijs

  Basisonderwijs


  DKJL geeft op een creatieve manier invulling aan de ontmoeting tussen doelgroepen die van elkaar kunnen leren. Wij dagen basisscholen uit om actieve, constructieve gesprekken te voeren en unieke ontmoetingen te organiseren. DKJL schroomt geen discussie en helpt bij vormgeven en invullen van de dialoog, de discussie en het debat.
 • Voortgezet onderwijs

  Voortgezet onderwijs


  DKJL stimuleert meningsvorming bij leerlingen. Een team van bevlogen docenten, trainers, moderatoren en ambassadeurs faciliteren jaarlijks het gesprek met én tussen leerlingen. Wij bereiken tienduizenden leerlingen per jaar en een steeds bredere doelgroep in Nederland, België, Suriname en op Curaçao.
   
   
 • MBO

  MBO


  DKJL staat bekend om masterclasses en eigentijdse ontmoetingen. Programma’s van DKJL leveren geen duimdikke rapporten op, maar korte aftermovies, visual stories en two-pagers. Hiermee zet DKJL een thermometer in de samenleving. Wij weten wat er speelt, weten waarover jongeren willen praten en wat zij belangrijk vinden.
 • Amsterdammertje van het jaar

  Amsterdammertje van het jaar


  Amsterdam koestert barmhartige, vastberaden en heldhaftige jonge Amsterdammers die het verschil maken in hun omgeving, in de stad en soms tot ver daarbuiten. Met de jaarlijkse verkiezing, die mogelijk wordt gemaakt door de gemeente, geven wij kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar een podium. Échte verschilmakers die zich belangeloos inzetten voor iets of iemand anders; die goed voor de stad zorgen én voor elkaar.
   
 • Puberboard

  Puberboard


  Terwijl volwassenen vaak in vaststaande patronen denken, kiezen wij voor een rondere benadering. Bij DKJL begrijpen we dat jouw organisatie, of het nu een overheid, bedrijf of maatschappelijke instelling is, voortdurend in beweging is. Maar de jeugd? Die schakelt nog sneller.
   
 • Kinderraad

  Kinderraad


  Veel gemeenten hebben jongerenparticipatie hoog op de agenda staan. Ook de gemeente Amsterdam wil weten wat kinderen bezighoudt en hoe de stad leuker en aantrekkelijker kan worden voor kinderen. Sinds 2019 heeft Amsterdam een kinderburgemeester en een kinderraad. DKJL richt de raadsvergaderingen van de kinderraad in en begeleidt de kinderburgemeester in zijn taken. Na de centrale stad volgenden verschillende stadsdelen en andere gemeenten.