Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren

Het aanbod van DKJL

Benieuwd wat Stichting Discussiëren Kun Je Leren voor jouw school of bedrijf kan betekenen?

 

Stichting Discussiëren Kun Je Leren staat bekend om eigentijdse discussielessen, masterclasses, docententrainingen en intieme dialoogsessies. Maar ook om grote, feestelijke bijeenkomsten, zoals de debatbattle. Een discussie met bijzondere gasten en authentieke gespreksleiders.

 

Wat levert de methode van DKJL mij op? 

Door de burgerschapsmethode van DKJL worden de mondelinge taal en sociaal emotionele vaardigheden van de leerlingen versterkt. De effecten zijn op lange termijn meetbaar. Door de aanpak van DKJL zullen leerlingen de lessen niet snel vergeten.

 

Benieuwd naar hoe dat er uit ziet? Bekijk hier onze korte aftermovies en visual stories.

 

 • Masterclass

  Masterclass


  In een masterclass van DKJL leren kinderen en jongeren een mening te vormen, te onderbouwen, anderen te overtuigen en waar nodig hun eigen mening te herzien. Naast het versterken van de mondelinge taal besteden we aandacht aan woordenschat, kritisch denken en begrijpend luisteren.
 • DKJL voor een dag

  DKJL voor een dag


   
  Heeft jouw school een vervanger nodig bij ziekte of verlof? Wij bieden scholen de kans om voor een dag een DKJL-docent in te schakelen. Bij voorkeur plannen we deze dagen zoveel mogelijk van tevoren in. Tijdens een dag verzorgen wij meerdere DKJL-lessen of bieden wij een apart programma waarbij we werken aan de mondelinge taal, burgerschap, kritisch luisteren, begrijpend lezen, woordenschat en presentatievaardigheden.
 • Puberboard

  Puberboard


  Bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties willen klaar zijn voor de toekomst. Dan is het handig dat je weet wat de nieuwe generatie belangrijk vindt. DKJL biedt de mogelijkheid om direct en ongefilterd met de (jonge) klant of werknemer van de toekomst in contact te komen. Wij vragen naar hun ongezouten mening en om advies.
   
  Andersom helpen bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties jongeren in het ontwikkelen van hun talenten. Puberboardleden doen indirect werkevaring op en zo nemen hun kansen op de arbeidsmarkt toe.
   
 • Praten over racisme

  Praten over racisme


  Ieder mens voelt ergens diep van binnen de behoefte om erbij te horen. Als je kunt zijn wie je bent, kun je je ontwikkelen en draagt dat bij aan een voldaan en gelukkig leven.
   
  Als je werkt in het onderwijs heb je ervoor gekozen om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Als we álle kinderen gelijke kansen willen bieden in hun ontwikkeling in leren én ‘mens zijn’, is het belangrijk om te weten wat kansengelijkheid belemmert en om het gesprek te voeren over dat wat schuurt: racisme.
 • Docententraining

  Docententraining


  Wil je weten hoe je op een laagdrempelige manier maatschappelijke thema's in de klas bespreekbaar maakt? Wil jij zelf lessen verzorgen aan de hand van het DKJL Lespakket? Of wil je inzetten op het versterken van de mondelinge taal en burgerschap van leerlingen? Wij verzorgen een training voor basisschoolleraren en docenten van voortgezet onderwijs en mbo. Ook bieden we trainingen en korte motiverende workshops en trainingen op maat.
 • DKJL voor bedrijven

  DKJL voor bedrijven


  Vaak bereiken we onze doelgroepen via het onderwijs, maar DKJL gaat breder. DKJL daagt gemeenten, scholen, bedrijven en organisaties uit om actieve, constructieve ontmoetingen te organiseren. Wij nodigen uit om het gesprek aan te gaan. DKJL prikkelt organisaties om naar kinderen en jongeren te luisteren en om hen vraagstukken voor te leggen die van invloed zijn op hun toekomst.
   
  Het gesprek met een nieuwe generatie stimuleert volwassenen om naar andere oplossingen te kijken en zo toekomstbestendige, duurzame beslissingen te nemen.
 • Het Lespakket

  Het Lespakket


  Het lespakket van Discussiëren Kun Je Leren bevat achttien lessen over verschillende maatschappelijke thema’s en een theoretische onderbouwing van de werkvormen. De lessen zijn verdeeld in vijf lessen voor de onderbouw, vijf voor de middenbouw en acht lessen voor de bovenbouw. De bovenbouwlessen zijn ook geschikt voor de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs.