Discussieren kun je leren

Discussiëren

Masterclass

DKJL is een effectief bewezen burgerschapsmethode. In een DKJL masterclass leren kinderen en jongeren onder begeleiding van onze speciaal opgeleide docenten om een mening te vormen over maatschappelijk relevante onderwerpen en om anderen te overtuigen. Hierbij maken we gebruik van een door DKJL ontwikkeld lesprogramma. 

 

We besteden, naast het versterken van de mondelinge taal, aandacht aan het vergroten van de woordenschat en het versterken van de begrijpende lees- en luistervaardigheid. De masterclasses kunnen in plaats van een taalles/ Nederlands, les burgerschap of les sociale vaardigheden/ mentoruur worden gegeven. Het thema van de lessen en de bijbehorende stellingen stemmen wij zoveel mogelijk af op jouw wensen. Ook ontwikkelen we op verzoek nieuwe masterclasses om actuele thema’s in de klas bespreekbaar te maken. Aansluitend aan de lessenreeks kun je deelnemen aan een debat(battle). De lessen zijn bedoeld voor groep 4 tot en met groep 8, het voorgezet onderwijs en het mbo.

 

Kosten€ 185,- per masterclass, voor een les van anderhalf uur binnen Amsterdam.

Kosten€ 200,- per masterclass, voor een les van anderhalf uur buiten Amsterdam.\

 

In tijden van corona vinden we nieuwe vormen, zoals videobellen en discussie/ dialoog met een andere klas.


Heeft een DKJL masterclassdocent een les bij jou in de klas verzorgd? Wij stellen feedback op prijs. Het evaluatieformulier is in een paar minuten ingevuld en vind je hier.

 

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.