Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren

Inschrijving Love=Love?! Alkmaar 2023-2024

Alkmaar wil een stad zijn waar iedereen zichzelf kan zijn, wat je gender en seksuele oriëntatie ook zijn. Waar iedereen op straat hand-in-hand kan lopen met zijn, haar of hen geliefde. Voer jij het gesprek met jouw leerlingen over alle vormen van liefde, relaties en seksualiteit? Voelen jouw leerlingen zich veilig om op school om voor hun identiteit uit te komen? En (hoe) voeren zij deze gesprekken met vrienden of thuis?
Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) maakt met het programma ‘Love=Love?!’ in twee masterclasses en een dialoogsessie lhbtiq+ emancipatie bespreekbaar. Het effect van het programma is bewezen. Zo is schelden met "homo" minder geaccepteerd en zijn leerlingen van mening dat je niet kunt veranderen op wie je verliefd wordt. Lees hier het onderzoek.

 

Voor wie?

Tweede en derde leerjaar vmbo en mavo van middelbare scholen uit Alkmaar (in overleg ook andere groepen mogelijk).
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar.

 

Vóór de eerste masterclass
Een video-intakegesprek van max. 30 minuten.

Schooljaar 23/24 bij voorkeur in mei/juni/juli 2024
Twee masterclasses per klas van elk 90 minuten.
De masterclasses worden op school verzorgd door DKJL-masterclassdocenten. Tijdens de tweede les doet een lhbtiq+ peer educator zijn, haar of hen persoonlijke verhaal. 

De stellingen zijn: (worden nog bevestigd)

  • Ouders mogen zich 'bemoeien' met de relaties die hun kind aangaat.
  • Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn op school.

Schooljaar 23/24

Dialoogsessie op school van 60 minuten.

De dialoogsessie is een ontmoeting tussen vertegenwoordigers uit de verschillende klassen, een rolmodel uit de lhbtiq+ gemeenschap en/of lokale beleidsmaker of politicus.
De dialoogsessie vindt plaats op school. We werken met leerlingen toe naar adviezen voor het schoolklimaat.

 

Na de dialoogsessie
Een video-evaluatiegesprek van max. 30 minuten na afloop van het programma.

 

 

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassen
Beschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.


                   

Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, twee masterclas(ses), een dialoogsessie op school, en een evaluatiegesprek. 

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL


Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.
Zet Javascript aan om dit formulier in te dienen
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.