Discussieren Kun Je Leren

Discussiƫren
Amsterdammertje van het Jaar 2018

Amsterdammertje van het Jaar 2018

Vijftien jonge rolmodellen werden op 31 maart 2019 tijdens de Superradendag (een initiatief van de Weekendacademie en de Kinderombudsman Amsterdam) in het zonnetje gezet. Burgemeester Femke Halsema maakte de winnaars bekend en overhandigde de bokalen aan Norah en Ambrien. Zij wonnen de titel Amsterdammertje van het Jaar 2018. 

 

  • Norah (13 jaar) zamelde cadeaus in voor het Emma kinderziekenhuis.
  • Ambrien (16 jaar) strijdt met haar instagramaccount #catcallsofams tegen straatintimidatie door de teksten op de plaats van gebeurtenis op straat te krijten. Ze bereikte hiermee vele mediakanalen.  

De jury over Norah: "We vonden het ontzettend knap van Norah dat ze een eigen idee had en dat zelf heeft uitgevoerd. Ze heeft zelf contact opgenomen met het Emma Kinderziekenhuis, omdat ze iets voor hen wilde doen. Ze maakte ook een vlog van haar actie en daarmee inspireert ze anderen kinderen om ook iets goed voor anderen te doen."

 

De jury over Ambrien: "Ambrien kaart een belangrijk onderwerp aan: het recht van iedereen om zich veilig te voelen op straat. Met haar actie maakt zij een onzichtbaar probleem zichtbaar. Dit is geen makkelijk onderwerp. De jury vindt haar dapper. Een rolmodel voor Amsterdam. Een Amsterdammertje."