Discussieren Kun Je Leren

Discussiƫren
Kinderraad

Kinderraad

Veel gemeenten hebben jongerenparticipatie hoog op de agenda staan. Ook de gemeente Amsterdam wil weten wat kinderen bezighoudt en hoe de stad leuker en aantrekkelijker kan worden voor kinderen. Sinds 2019 heeft Amsterdam een kinderburgemeester en een kinderraad. DKJL richt de raadsvergaderingen van de kinderraad in en begeleidt de kinderburgemeester in zijn taken. Na de centrale stad volgenden verschillende stadsdelen en andere gemeenten.

 

Ilias uit stadsdeel Zuidoost was de allereerste kinderburgemeester van Amsterdam. Op 9 november 2019 werd hij samen met de kinderraad (bestaande uit 14 kinderen van groep 7 en 8) feestelijk geĆÆnstalleerd tijdens 'de Verenigde Straten van Amsterdam'.

 

"De kinderburgemeester vertelt de gemeenteraad wat kinderen belangrijk vinden en wat hun wensen zijn. De kinderburgemeester wordt daarbij geholpen door de kinderraad. De kinderburgemeester kan helpen om andere kinderen dingen te leren over democratie, politiek, participatie, de gemeente en hun eigen rechten." (www.amsterdam.nl) 

 

Meer weten?