Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren

Financiële verantwoordelijkheid

Hoewel geld, schulden en armoede vaak als taboe gelden onder volwassenen, hebben kinderen en jongeren deze thema's prominent op de agenda staan. Bij DKJL doorbreken we deze stilte en dat doen we niet alleen tijdens de Week van het Geld. Onze programma's bereiken scholen en gemeenten door heel het land, om een open gesprek te stimuleren en bewustzijn te vergroten.

 

In samenwerking met Wijzer in Geldzaken zijn we sinds 2012 actief in het bespreken van financiële verantwoordelijkheid, van jong tot oud. Recentelijk werkten we samen met de Nederlandse Vereniging van Banken, waarbij CEO's van banken in dialoog gingen met MBO-leerlingen uit Utrecht.

 

Week van het Geld en Open Gesprekken

We zijn trots op onze betrokkenheid bij de Week van het Geld. In samenwerking met de gemeente Breda en Wijzer in Geldzaken openden we de Week van het Geld in 2019. Daarnaast organiseerden we in 2017, 2018 en 2019 schulddiscussies in samenwerking met de gemeente Almere en Menzis, waarbij we het taboe rondom armoede doorbreken en maatschappelijke trends onder de aandacht brengen.

 

Neem gerust contact met ons op (tessa@discussierenkunjeleren.nl), dan kijken we samen wat we voor jouw MBO kunnen betekenen! 

 

Programma "Doe ff gezond": Voorbereiding op Volwassenheid

Met ons programma "Doe ff gezond" richten we ons op jongeren die de leeftijd van 18 jaar naderen, waarbij financiële kwetsbaarheid vaak een rol speelt. In het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs stimuleren we bewustzijn over geld en schuldenpreventie, op een begrijpelijke en effectieve manier.

 

Inspirerende Masterclasses en Betekenisvolle Gesprekken

Onze aanpak omvat meeslepende masterclasses en debatten waarin we stellingen behandelen die nauw aansluiten bij de leefwereld van leerlingen. We moedigen hen aan om hun eigen standpunten te vormen, te onderbouwen met argumenten en na te denken over de oorsprong van hun overtuigingen. Deze voorbereiding bereidt deelnemers voor op betekenisvolle dialogen met ervaringsdeskundigen, belanghebbenden, lokale politici en schuldhulpverleners.