Discussieren kun je leren.

Discussiëren

Tot aan de Lippen


We wonen in Nederland voor een groot deel onder de zeespiegel (NAP). De zeespiegel stijgt, hoe beschermen we ons hier tegen? Hoe houden we het water om ons heen schoon voor iedereen? En, hoe gaan we om met weersextremen met grotere periodes van droogte en wateroverlast door extreme regen? Water is een urgent onderwerp. Toch is het werk van het Waterschap voor velen onbekend.

 

In aanloop naar de aanstelling van een nieuwe jeugdbestuurder én de waterschapsverkiezingen in maart 2023 organiseert Waterschap Amstel Gooi en Vecht samen met DKJL het programma “Tot aan de lippen”.


In dit project gaan jongeren met elkaar in gesprek over water, bescherming tegen water en klimaatverandering. Op 13 oktober gaan leerlingen van verschillende scholen elkaar en met de bestuurders van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht in debat.

 

Ben jij de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht?


Waterschap Amstel Gooi en Vecht zoekt een nieuwe jeugdbestuurder. Als jeugdbestuurder ben je de link tussen Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en jongeren. De jeugdbestuurder zorgt ervoor dat de stem van jongeren terecht komt bij het waterschap en de bestuurders. Daarnaast help je het waterschap met het overbrengen van het waterverhaal. Dit mag je doen op jouw eigen unieke manier.

 

Je verbindt jezelf voor een periode van twee jaar aan deze functie en je bent ongeveer één keer per maand bezig met een activiteit of evenement voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

 

Klik hier voor meer informatie. 

 

Geïnteresseerd? Klik dan hier om je in te schrijven als jeugdbestuurder.

 

 

Flyer waterschapvoorkant

 

Flyer waterschapachterkant