Discussieren Kun Je Leren

Discussiëren
Het Lespakket

Het Lespakket

Het lespakket van Discussiëren Kun Je Leren bevat achttien lessen over verschillende maatschappelijke thema’s en een theoretische onderbouwing van de werkvormen. De lessen zijn verdeeld in vijf lessen voor de onderbouw, vijf voor de middenbouw en acht lessen voor de bovenbouw. De bovenbouwlessen zijn ook geschikt voor de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs.

Thema’s van de lessen

  • Lekker gezond – over voeding en een gezond gewicht
  • Doe je dat thuis ook? – over gedrag van ouders en hun invloed op het denken van kinderen
  • Hebben, hebben, hebben – over geld en hebzucht
  • School = cool – over kwesties waar kinderen op school zich mee bezig houden, zoals pesten en imago

 

Opbouw van de lessen

Bij het maken van de lessen is er rekening gehouden met grote verschillen tussen leerlingen. De lessen zijn strategisch opgebouwd, waarbij gelet wordt op de uitbreiding van de woordenschat. De lessen worden na verloop van tijd inhoudelijk complexer en de werkvormen worden uitgebreider.

 

Eerst een training van DKJL volgen?

We raden je aan om eerst een training van DKJL te volgen. Zo ben je perfect voorbereid om de lessen op school te geven, met het beste resultaat. Ook kan je hierna zelf lessen ontwerpen volgens de DKJL methode. Klik hier voor meer informatie.

 

Kosten

€ 50,- voor achttien compleet uitgewerkte lessen, inclusief poster met DKJL-spelregels, kopieerbladen en powerpoints (exclusief verzendkosten).

 

Interesse in het DKJL Lespakket? Bestel het hier!